Tejfeldolgozó üzem napi 500 liter tej/nap feldolgozó kapacitásra.

A tervezésnél figyelembe vettük, hogy magas minőségű kézműves sajtokat készítenének, és figyelembe vettük az Ön által megnevezett referenciaüzem paramétereit.

Az ajánlott eszközeink:

 

  • Gumilapátos tej és termékszivattyú
    • Kíméletes termékszivattyúzás hígfolyós állagú folyadékokra.
    • A gumilapátnak köszönhetően a szállított terméket nem töri, konzisztenciája változatlan
    • Elektromos ellátás: 230 V, 0,3 kW

 

 

 

  • Sajtkád, pasztőrkád 550 literes
    • 550 liter tej befogadására alkalmas, a tej pasztőrözése és visszahűtése automatikus.
    • A pasztőrözési görbe digitálisan archiválódik.
    • A kiépítés tartalmaz két váltószelepet és vezérlését az automatikus üzemmódváltáshoz.
    • Pasztőrözéshez 80 C hőmérsékletű meleg vizet igényel.
    • A folyamatos frekvenciaváltós keverés biztosítja az alvadék optimális savóleadását.
    • Pneumatikus munkahenger billenti a kádat optimális kifolyási pozícióba.
    • A sajtkád rozsdamentes acélból készül WNR 4301 minőségben.
    • Elektromos ellátás: 230 V, 200 W
    • Levegőigény: 10 liter/billentés, 6 bar

 

 

 

  • Csepegtető asztal, előprés 150 kg sajt részére
    • Az asztal alkalmas az alvadék savó alatti kiengedésére és előpréselésére.
    • Segítségével a sajtok röglyukmentesen formázhatók, érlelődés alatt csak a keletkező széndioxid képezi a lyukakat.

 

 

 

  • Pneumatikus sajtprés
    • Egyszerre 10 sajt préselhető 200-250 mm méretben.
    • A levegőnyomás szabályozható 1-6 bar között.
    • Mérete 2500 x 300 x 400
    • Levegőigény: 10 liter/préselés, 6 bar

 

 

 

  • Sajtforma 2-3 kg sajt préselésére
    • rozsdamentes 0,8 mm  anyagból
    • Rozsdamentes anyagból készül 1 mm lyukméretű perforálással.
    • Peremén erősítő lemezcsíkkal

 

 

  • Sózókád  600 literes élelmiszeripari műanyagból
    • Méretei : 1200 x 800 x 600 mm

 

 

  • Túrókád200 literes
    • Duplafalú fűthető-hűthető palásttal.
    • Segítségével a tej megalvasztható savanyítható.
    • Utómelegítéssel készül a túró, de készíthető benne joghurt, aludttej és kefír is.
    • Kimelegítéshez a hőtároló puffer hőjét használja, visszahűtéskor a folyadékhűtőt. 
    • Méretei: 1000 x 600 x 900 mm
    • Térfogata: 200 liter.

 

 

  • Savótároló tartály 1000 liter
    • Segítségével gyártásközi tárolása oldható meg a savónak.
    • Szigetelt kivitelű, WNR 4031 kóracélból.
    • Négyzetes kivitel az optimális helykihasználás miatt.
    • Méretei az euroraklap norma szerinti:1200 x 800 x 1100.
    • Kifolyásán zsinórmenetes csappal.

 

 

  • Vízhűtő (folyadékhűtő) készülék TT 5500 típus
    • A vízhűtő (folyadékhűtő) készülékben egy rozsdamentes 25 liter űrtartalmú víztartály található.
    • A hosszú élettartamot a tömítésmentes, korrózióbiztos szivattyú biztosítja.
    • A kívánt vízhőmérséklet digitálisan állítható be, a tényleges hőmérséklet leolvasható a kijelzőn.
    • +10-től +40 oC-ig terjedő vízhőmérsékletekhez +45 oC-ig terjedő környezeti hőmérsékletekhez* zárt vízkör,nincs felesleges vízfogyasztás, szivárgásgátló berendezéssel
    • Hűtőteljesítmény:5 kW Hűtőközeg:R-410 A
    • Méretek: Hossz. 950 x Szél. 365 x Mag. 740 mm görgőkkel együtt
    • Szín: rozsdamentes acél ház 
    • Tömeg: 115 kg üresen 
    • Tápfeszültség 230 V 1800 W

 

  •  Légkompresszor
    • Műszaki adatok: A kenés módja – olajmentes, indukciós elektromotorral, gumibakos fémtalppal.
    • Manométerrel ellátott nyomáscsökkentő szeleppel, tehermentesítő szeleppel.
    • Motorteljesítmény: 1,5 LE 
    • Max levegőnyomás: 8 bar 
    • Tartály térfogat: 6 l
    • Súly: 21 kg

 

 

  •  Hűtőkád szigetelt600 literes tejhűtő keverővel
    • Beérkező tej lehűtésére használható, akár egyszeri betárolással is képes a tejet 4 fokosra hűteni.
    • Korszerű hajtóműves keverés.
    • Tápellátás: 230 V, 0,2kW
    • Űrtartalom: 600 liter
    • Méretei: 1200 x 700 mm, fedővel

 

 

  • Munkaasztal tejtermékkészítéshez összefolyóval
    • Anyaga WNR 4301 rozsdamentes anyag
    • Környezetvédelmi szempontok alapján az elfolyó tej vagy savó külön gyűjthető, mely alapján a szennyvíznek fenntartható az alacsony szerves anyag szintje, KOI indexe.
    • A maradék állati takarmányozásra felhasználható. 
    • Méretei: 1920x920x900 mm

 

 

  • Tejszűrő
    • Tejszűrő cserélhető higiénikus egyszerhasználatos papírbetéttel
    • 100 mm szűrőbetét a jó tejszűrés érdekében
    • Csatlakozók a rendszer többi elemeihez illeszthetőek

 

Az Önök által megrendelt 1500-3000 liter/nap feldolgozási kapacitású üzemhez a technológia és helyiségelrendezési tervek alapján az alábbi eszközöket szükséges beépíteni, melyek rendszerbe szervezve az alábbi számmal képesek optimális teljesítményre:

 

1 db Termékszivattyú Gumilapátos termékszivattyú

1 db 550L-es sajtkád WNR 4301-es rozsdamentes acélból

1 db Csepegtető asztal,előprés150kg sajt részére

1 db Pneumatikus sajtprés

20 db Sajtforma 2-3kg sajt préselésére 0,8mm anyagból

2 db Sózókád HDPE élelmiszeripari

1 db 200 liter térfogatú, fűthető-hűthető túrókád

1 db Savótároló 1000literes saválló négyzetes szigetelt

1 db Folyadékhűtő Hűtési igény előállítására

1 db Légkompresszor Pneumatikus eszközök levegőellátása

1 db Hűtőkád 600 literes szigetelt tejhűtőkád

1 db Munkaasztal 1920 x 920 x 900

1 db Tejszűrő cserélhető betéttel 100 átmérővel

 

Szakemberek által kidolgozott és tesztelt technológiai szerelés, a gépek helyszíni beüzemelése csövezéssel, anyaggal. 

 

Kiegészítő eszközök, berendezések:

1.Tejlabor muszaki berendezése és bútorzata

2,Munkahelyi és személyi higiéniai eszközök

3,Takarításhoz szükséges eszközök az üzemben

4,Gyártóterek hutése, légtechnikai berendezések

5,Termék mozgató eszközök

6,Rozsdamentes sajtérlelo polcok 6 méter hosszú, 3m magas

7,Polcok a készáru raktárba

8,Dátumozó, feliratozó termékre

9,Zsírfogó a szennyvíz rendszer elé

10,Súlyméro cellák/3 db mérleggel